Telecí hřbet

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Brusinky dejte do portského a marinujte 30 minut. Brambory uvařte v osolené vodě doměkka.

2. Připravte omáčku: kořenovou zeleninu, rajče a šalotku nakrájejte nadrobno. V hrnci rozpalte olej a orestujte na něm kořenovou zeleninu. Když začne zlátnout, přidejte šalotku a rajče a ještě pár minut restujte. Přilijte víno, nechte ho odpařit a přidejte i vývar a demi-glace. Vařte, dokud se tekutina nezredukuje o 1/3. Omáčku rozmixujte.

3. Telecí hřbet osolte a opepřete a zprudka ze všech stran opečte na přepuštěném másle a pak dopečte v troubě předehřáté na 200°C, mělo by stačit 6 minut.

4. Lišky očistěte a orestujte na přepuštěném másle, vmí- chejte nasekaný tymián a osolte. Pak k nim vmíchejte okapané brusinky.

5. Uvařené brambory smíchejte s crème fraîche, lanýžovým olejem a pyré.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...