Telecí hřbet se sýrovou krustou
Seznam surovin
- telecí maso 1,5 kilogramu (hřbet)
- olej 2 lžíce
- mrkev 2 kusy
- cibule 2 kusy
- vývar masový 250 mililitrů
- máslo 4 lžíce (rozpuštěné )
- strouhanka 2 lžíce
- kečup 2 lžíce
- sýr tvrdý 100 gramů (nastrouhaný)
- sůl
- pepř bílý (mletý )
Postup přípravy
Maso vložte do pekáčku vytřeného olejem a potřete ho také olejem. Mrkev a cibuli oloupejte, povařte ve vývaru, přidejte k pečeni a pekáč vložte do trouby vyhřáté na 220°C. Po chvíli teplotu snižte na 180 °C.
Máslo smíchejte se strouhankou, kečupem a sýrem. Maso často polévejte šťávou a podle potřeby podlévejte vývarem. Asi 15 minut před dopečením ho osolte, opepřete a potřete sýrovou směsí.
Nakonec pečeni oddělte od kosti a nakrájejte na plátky. Šťávu přeceďte, ochuťte a nalijte na maso.
Podávejte s bramborovou kaší a naloženými okurkami nebo jinou zeleninou.
Načítám komentáře...