Nakládané vepřové maso Thit Ngam Nuoc Mam
Seznam surovin
- vepřové maso 500 gramů (plecko nebo libový bůček)
- cibule 1 kus
- badyán 2 kusy (vietnamský)
- skořice 1 kus (vietnamská)
- kardamom 1 kus
- sůl 1 lžička
- ocet 2 lžíce (kvasný lihový)
- rybí omáčka 1 lžíce
- cukr 1 lžíce
- česnek 3 stroužky
- paprička chilli červená 3 kusy
Postup přípravy
1. Vepřové maso očistěte a nakrájejte na kostky o hraně 7 cm. Dejte do hrnce, přidejte sůl, ocet a zalijte vodou tak, aby bylo maso ponořené. Přiveďte k varu a ihned slijte. K masu přidejte badyán, skořici, kardamom a neoloupanou cibuli překrojenou napůl, znovu zalijte vodou a vařte asi 40 minut doměkka.
2. Vyjměte cibuli, koření ve vývaru nechte a vmíchejte cukr a rybí omáčku. Maso naskládejte do zavařovací sklenice, zalijte vývarem s kořením a přidejte oloupané stroužky česneku a chilli papričky. Uzavřete a nechte stát při pokojové teplotě 3 dny. Pak skladujte v lednici, kde naložené vepřové vydrží asi týden.
Poznámka k receptu
- Naložené maso se po třech dnech vyjme z nálevu a nakrájí na velmi tenké plátky, pak se může jíst buď samotné s omáčkami, nebo ho můžete přidat k nudlím a zelenině.
- Ingredience na sklenici o objemu 1 - 1,5 litru a nutné počítat s přípravou v délce 60 minut.
Načítám komentáře...