Telecí jazyk

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Červenou cibuli nakrájejte na klínky, dejte ji do rendlíku a přidejte portské a červené víno, cukr a ocet. Pomalu a na nízkou teplotu vařte, dokud cibule nezměkne a částečně se nerozvaří, tekutina se nezredukuje a nevznikne směs podobná marmeládě.

2. Jazyk uvařte s kořenovou zeleninou a divokým kořením doměkka. Pak ho osušte a orestujte na másle.

3. Šalotku nakrájejte nadrobno, orestujte na másle a zalijte bílým vínem. Nechte ho odpařit, přidejte smetanu a kousek křenu. Nechte krátce povařit, aby křen směs ovoněl, a vyjměte ho.

Poznámka k receptu

K hovězímu či telecímu jazyku pociťuje spousta lidí nedůvěru, ale pokud ji překonáte, čeká na vás parádní maso s jemnou chutí, kterou zvýrazní čerstvý křen.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...