Telecí karé s pečeným chřestem
Seznam surovin
- telecí maso 700 gramů (karé, filet)
- telecí maso 30 gramů (jazyk)
- chřest 80 gramů (zelený)
- brambory 200 gramů
- cibule šalotka 50 mililitrů
- máslo 100 gramů
- kerblík 5 gramů
- smetana na šlehání 50 gramů
- ocet Balsamico 5 mililitrů (bílý)
- šťáva 100 mililitrů (z telecího masa)
- kerblík 20 gramů (lístky)
- pepř červený (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Polovinu brambor použijeme na pyré a z druhé poloviny uděláme fondant.
Telecí jazyk pozvolna vaříme v telecí šťávě s kerblíkem. Zelený chřest oloupeme a opečeme. Telecí filet zprudka pečeme na pánvi a necháme odležet.
Mladé šalotky spaříme, vyloupeme a opečeme, zastříkneme balsamikem. Vše dochutíme solí a pepřem.
Poznámka k receptu
Pokrm si zaslouží víno se silným, extraktivním projevem, ale elegantním dojmem s tóny lesních jahod, malin a s harmonickou svěží dlouhou dochutí.
Načítám komentáře...