Telecí medailonky s delikátní červenou řepou
Seznam surovin
- telecí maso 4 kusy (medailonky karé o cca 100g)
- máslo 4 lžíce (přepuštěné, nebo dietněji řepkový olej)
- víno červené 100 mililitrů
- ocet Balsamico 1 lžíce
- med 1 lžíce
- řepa červená 1 kus (menší, oloupaná)
- petržel hladkolistá 1 hrst
- brambory (k podávání)
- pepř
- sůl
Postup přípravy
1. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte přepuštěné máslo a krátce na něm opečte telecí maso. Osolte ho, opepřete a uchovejte v teple.
2. Do kastrůlku vlijte víno s balzamikovým octem a přidejte med. Přisypte najemno nastrouhanou řepu. Přiveďte k varu a za stálého míchání asi 20 minut redukujte.
3. Podávejte s bramborami uvařenými v páře.
Načítám komentáře...