Telecí pečínka s vánoční krustou

Seznam surovin

Na přílohu:

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kukuřičnou krupici nasypeme do 7 dl vroucí osolené vody, povaříme 3 minuty, odstavíme z ohně a přimícháme parmazán. Kaši rozetřeme ve dvoucentimetrové vrstvě na plech vyložený fólií a necháme zchladnout.

Maso rozkrojíme na 4 špalíky, opepříme je, opečeme ze všech stran na olivovém oleji, přeložíme je do pekáčku a osolíme. Šunku nakrájíme na co nejjemnější kostičky a promícháme s perníkem, jemně nakrájenými datlemi, máslem a nakrájenou šalvějí. Z hmoty utvoříme čtyři placičky, kterými zakryjeme válečky masa a vše zapečeme asi 15 minut při 175 °C.

Na másle zesklovatíme dýni a cibuli nakrájené na kostičky, zalijeme je vývarem a dusíme doměkka. Pak odebereme asi 2 lžíce dýně, zbytek zalijeme smetanou, rozmixujeme dohladka, podle chuti osolíme, přidáme muškátový květ, svaříme do krémovité konzistence a přimícháme odebrané kostičky dýně.

Upečené maso necháme před krájením na teplém místě ještě alespoň 5 minut ustálit, pak ho nakrájíme, rozdělíme na talíře a doplníme teplou omáčkou. Jako přílohu podáváme hvězdičky vykrojené z plátu polenty, které jsme krátce ohřáli v mikrovlnné troubě a krátce povařené zelené fazolky.

Poznámka k receptu

Uvařené zelené fazolky podélně rozkrojte a krátce prohřejte na pánvi s kouskem másla.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...