Ossobuco

Seznam surovin

Směs 1:

Směs 2:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Plátky telecího osolíme, opepříme a poprášíme je hladkou moukou. V kastrolu rozehřejeme olej a máslo, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a opečeme ji dozlatova. Cibuli vyjmeme, do kastrolu vložíme plátky masa a po obou stranách je pomalu opečeme dozlatova. Vyjmeme je z kastrolu a dáme stranou.

Do kastrolu s výpekem nalijeme víno, rajčatovou passatu a vývar a přivedeme k varu. Vrátíme zpět maso s cibulí a pomalu dusíme na mírném ohni, dokud není maso tak měkké, že ho lze krájet lžící. Během dušení maso každých 15 minut obracíme a podle potřeby přidáváme vždy trochu horké vody.

Během dušení připravíme sofrito a gremolatu. Na sofrito nakrájíme všechnu zeleninu na drobné kousky a pomalu je podusíme doměkka na troše oleje s máslem (zelenina ale nesmí být hnědá). Nasekanou petrželku smícháme s drceným česnekem a citronovou kůrou, přimícháme k podušené zelenině a krátce prohřejeme. Vše přidáme k měkkému masu spolu s nasekanou bazalkou, oreganem a rozmarýnem a ještě 10 minut společně prohřejeme. Nakonec ossobuco podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Poznámka k receptu

Ossobuco můžete na talířích ozdobit opečenými kousky malých žampionů. Podávejte ho s křupavým bílým pečivem nebo třeba tradičně s milánským rizotem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...