Telecí krk podle šéfkuchaře Jana Kvasničky
Seznam surovin
- telecí maso 1 kilogram (Marinované Telecí)
- cibule 1 kilogram (Marinované Telecí)
- rajčata 1 kilogram (Marinované Telecí)
- vývar drůbeží 2 litry (Marinované Telecí)
- cukr 300 gramů (Marinované Telecí)
- pepř 1 špetka (Marinované Telecí)
- sůl 1 špetka (Marinované Telecí)
- cibule červená 1 kilogram (Omáčka)
- šalvěj 25 gramů (Omáčka)
- rajčata 2 kilogramy (Omáčka)
- česnek 3 stroužky (Omáčka)
- mouka 500 gramů (Omáčka)
- cuketa 500 gramů (Omáčka)
- lilek 500 gramů (Omáčka)
- paprika 500 gramů (Omáčka)
- vývar drůbeží 1,5 litru (Omáčka)
- sůl 1 špetka (Omáčka)
- pepř 1 špetka (Omáčka)
Postup přípravy
Postup:
Telecí krk zavážeme do provázku a opečeme na oleji. Na výpeku osmažíme cibuli dohněda a přidáme cukr, který necháme zkaramelizovat. Přidáme rajčata, sůl, pepř a nakonec vývar. Celé necháme povařit. Takto připravené telecí krky uložím do pekáče, zalijeme marinádou a pečeme na 135 °C, po dobu asi 2 hodin. Když je hotovo, marinádu slijeme a ponecháme si ji pro použití na omáčku.
Omáčka:
Papriku, lilek a cuketu si zvlášť orestujeme, budeme je přidávat do omáčky až úplně nakonec.
Červenou cibuli nakrájíme na hrubší kousky, krátce orestujeme na oleji, přidáme rajčata a česnek. Zaprášíme moukou a zalijeme vývarem, necháme zhruba hodinu povařit, přidáme šalvěj, dochutíme solí a pepřem. Takto hotovou omáčku přecedíme a přidáme do ní orestované cukety, lilky a papriky.
Načítám komentáře...