Svatodušní telecí pečínka
Seznam surovin
- telecí maso 3 kilogramy (kýta)
- cibule červená 1 kus
- česnek 1 stroužek
- citron 1 kus (chemicky neošetřený)
- koriandr 1 svazek (čerstvý)
- zázvor 1 lžička (mletý)
- skořice 1 lžička (mletá)
- kmín římský 1 lžička
- bujon 1 kostka (rozpuštěná předem ve 20 cl vody)
- olej olivový 1 lžíce
- pepř černý (čerstvě umletý)
- sůl
- bez černý květ (podle chuti, nemusí být)
Postup přípravy
V kastrolu rozpustíme olivový olej a maso na něm zprudka osmažíme ze všech stran.
Když je maso do zlatova osmažené, přidáme drcený česnek, koření a zalijeme bujonem. Přidáme cibuli nakrájenou na čtvrtky, citron nakrájený na osminky a lístky z 1 svazečku koriandru. Osolíme, opepříme, přikryjeme a necháme na mírném ohni dusit 45 minut.
Maso vyjmeme, pokud je třeba, omáčku svaříme na požadovanou hustotu, ozdobíme nasekaným koriandrem a kvítky černého bezu.
Načítám komentáře...