Telecí kapsy v alobalu
Seznam surovin
- telecí maso 4 kusy (kýta)
- vepřové maso 200 gramů (uzené, pokrájené na kostičky)
- vejce 4 kusy
- houska 2 kusy (pokrájená na kostičky)
- mléko 1/2 decilitru
- moučka bramborová (škrob) 1 lžička
- pepř bílý (drcený)
- tymián 4 snítky
- sůl
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 lžíce (nasekaná)
Postup přípravy
Slaninu rozpustíme, přidáme kostičky housky, osmažíme je do křupava, zalijeme vejci rozmíchanými s mlékem a zmírníme teplo a mícháme do zhoustnutí. Pak přidáme petrželku, osolíme a opepříme promícháme a dochutíme. Na závěr přidáme solamyl a opět důkladně promícháme.
Maso naklepeme přes fólii na co největší plátky. Poklademe je připravenou směs, přeložíme, sklepeme okraje a zabalíme do olejem potřeného alobalu (raději do dvou vrstev) vždy s větvičkou tymiánu.
Kapsy pečeme na středně rozehřátém grilu z každé strany cca 7- 9minut. Upečené kapsy necháme ještě dojít 5 minut stranou při menší teplotě.
Načítám komentáře...