Telecí na česneku a rozmarýnu
Seznam surovin
- slanina 100 gramů
- pepř černý (čerstvě drcený)
- rozmarýn (několik snítek)
- cibule 2 kusy
- česnek 1 palička
- telecí maso 1 kilogram (kýta)
- sůl mořská
- olej olivový 2 lžíce
Postup přípravy
Polovinu slaniny nakrájíme na klínky, obalíme je v drceném pepři smíchaném s jemně nasekaným rozmarýnem a prošpikujeme jimi i polovinou oloupaného česneku maso. Je-li třeba, ovážeme ho potravinářským provázkem do tvaru válečku. Maso opečeme ze všech stran na pánvi potřené olejem, přeložíme ho do pečicí nádoby vytřené olejem, posypeme zbylým nasekaným česnekem, hrubě nakrájenou cibulí a na kostičky nakrájenou zbylou slaninou, osolíme, opepříme a trochu podlejeme vodou. Pečeme zvolna téměř doměkka zakryté poklicí. Pak odklopíme a dopečeme dozlatova. Podáváme s dušeným špenátem nebo zeleninou a bramborovými knedlíky či noky.
Načítám komentáře...