Telecí saltimbocca

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Máslo nakrájejte na kostičky a dejte vychladit do lednice. Maso nakrájejte na plátky a naklepejte je. Každý plátek by měl být asi 0,5 cm vysoký. Z obou stran je osolte a opepřete. Na každý plátek položte lístek šalvěje, zakryjte ho plátkem šunky a lehce poprašte moukou.

2. Rozpalte pánev s těžkým dnem. Jakmile se z ní kouří, přilijte část oleje a postupně opečte plátky masa šunkou dolů, podle potřeby dolévejte olej. Když máte všechny plátky opečené, vraťte je do pánve a zalijte vínem. Jakmile se víno odpaří, přilijte vodu a snižte teplotu na minimum. Pak postupně přidávejte studené máslo a občas pánví zakružte, aby se rozpustilo - vytvoří jemnou hladkou šťávu. Stáhněte z ohně, podávejte se šťouchanými bramborami.

Recept na Šťouchané brambory najdete zde.

Poznámka k receptu

Název slavného římského jídla v překladu znamená, že samo skáče do úst. A je to pravda. Kombinace telecího, šalvěje a parmské šunky je tak dokonalá, že sotva odtrhnete oči od talíře.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...