Telecí závitky s ananasem
Seznam surovin
- telecí maso 8 plátků (kýta - plátek 70g)
- ananas 1/2 kusu (středně velký)
- smetana na šlehání 1/2 decilitru
- skořice 4 kusy (celá)
- olej slunečnicový 2 lžíce
- cukr 1 lžíce
- med 1 lžíce
- zázvor 1 lžíce (čerstvý, strouhaný)
- kari 1 lžička (jemné)
- sůl
Postup přípravy
V hlubší pánvi svaříme cukr s medem a 1 dl vody, přidáme skořici a pod poklicí dusíme zvolna asi 5 minut. Pak přidáme ananas nakrájený podélně na 8 dílků, obalíme ho ze všech stran v připraveném sirupu, přiklopíme, podusíme dalších 10 minut a odstavíme z ohně.
Plátky masa zlehka naklepeme a do každého zabalíme dílek ananasu (zbylý medový sirup z pánve si uschováme). Závitky ovážeme provázkem a zprudka je opečeme ze všech stran v pánvi na oleji. Přeložíme je do pekáčku a vložíme na 10 minut do trouby vyhřáté na 160 °C.
Do výpeku v pánvi přimícháme kari a necháme ho zpěnit. Přidáme smetanu, šťávu vymačkanou z nastrouhaného zázvoru a medový sirup, necháme krátce odvařit a přimícháme šťávu vypečenou ze závitků. Závitka rozdělíme na talíře, podlijeme je omáčkou a podáváme s mandlovými kroketami a doplněné například vařeným chřestem nebo jinou oblíbenou zeleninou.
Načítám komentáře...