Zapečené telecí plátky s bramborami
Seznam surovin
- telecí maso 4 plátky (kýta bez kosti)
- brambory 8 kusů
- smetana na šlehání 1/2 hrnku
- sýr Čedar 1/2 hrnku (strouhaný)
- lilek 1/2 kusu (malý)
- paprika červená 1 kus
- paprika žlutá 1 kus
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- olej olivový 3 lžíce
- pepř černý (drcený)
- sůl
- máslo (na vymazání)
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nakrájíme na 2 mm silné plátky. Nasypeme je do vroucí osolené vody a necháme přejít půl minuty varem. Scedíme je a necháme odkapat. Omyté papriky zbavíme semínek a společně s lilkem a cibulí nakrájíme na tenké plátky.
Maso naklepeme a zprudka z obou stran opečeme na rozpáleném oleji. Osolíme, opepříme a uchováme v teple. Na výpek přidáme lilek, papriky, cibuli a vše krátce orestujeme, osolíme, opepříme a odstavíme.
Pekáček vymažeme máslem, vyložíme vrstvou brambor, zalijeme smetanou promíchanou s utřeným česnekem, navrch rozložíme plátky masa, zasypeme zeleninou a posypeme sýrem. Naplněný pekáček pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 15 minut. Poté překryjeme pekáček alobalem a pečeme ještě asi 20 minut.
Načítám komentáře...