Telecí maso s cibulkami a fetou
Seznam surovin
- telecí maso 600 gramů
- máslo 40 gramů
- česnek 2 stroužky
- nakládané cibulky 1 sklenice
- rajčata sterilovaná 1 plechovka (loupaná)
- víno červené 50 mililitrů (sladší)
- bobkový list 1 list
- tymián 2 špetky
- cukr 1 lžíce
- pepř (mletý)
- sůl
- sýr 100 gramů
Postup přípravy
Na pánvi rozpusťte část másla a osmažte v něm maso nakrájené na kostky. Podle chuti osolte a opepřete. Maso zalijte vínem, přidejte rajčata i s nálevem, bobkový list, tymián, prolisovaný česnek a poduste doměkka.
Na zbylém másle osmažte scezené cibulky dozlatova. K masu přidejte citronovou kůru z půlky citronu a šťávu z celého citronu, cukr, skořici, osmažené cibulky a vše ještě krátce povařte. Hotový pokrm posypejte rozdrobeným sýrem a podávejte nejlépe s křupavou bagetkou.
Poznámka k receptu
Místo perlových cibulek použijte šalotky. Nejprve je krátce osmažte, pak duste spolu s masem.
Načítám komentáře...