Telecí medailonky
Seznam surovin
- telecí maso 800 gramů (kýta)
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- máslo 3 lžíce
- žampiony 150 gramů
- voda 100 mililitrů (nebo vývar)
- smetana na šlehání 100 mililitrů
- šťáva citronová 1/2 kusu
- sůl
- pepř
- bramborová kaše (nebo rýže)
Postup přípravy
1. Očištěné maso nakrájejte přes vlákno na medailonky. Lehce je naklepejte, osolte a opepřete, obalte v mouce a orestujte na másle. Vyjměte a nechte stranou.
2. Do výpeku vložte pokrájené žampiony a krátce je orestujte. Maso vraťte k žampionům, podlijte asi 100 ml vody nebo vývaru, přilijte smetanu a šťávu z citronu a zakryté poduste ještě 15 až 20 minut, aby maso pěkně změklo.
Poznámka k receptu
Stejným způsobem připravte i krůtí nebo kuřecí maso, které je také jemné a lehké.
Načítám komentáře...