Telecí Osso Bucco s nudlemi
Seznam surovin
- telecí maso 1 kilogram (telecí lýtko s morkovou kostí)
- olej olivový 2 decilitry
- zelenina kořenová 200 gramů
- cibule 100 gramů
- rajčata 100 gramů (nejlépe pelati z konzervy)
- víno bílé 0,1 decilitru
- bylinky 1 lžíce (čerstvé, podle chuti)
- máslo 50 gramů (šafránový prášek)
- sůl
- pepř černý (mletý)
- mouka semolina
- šafrán (šafránový prášek)
- vejce 2 kusy
- chléb toastový 100 gramů (světlý)
- dobromysl 100 gramů
- citronová kůra 1 kus (z 1 citronu, nastrouhaná)
- sůl mořská 1 lžíce
Postup přípravy
Telecí Osso Bocco očistíme a den předem nasolíme. Druhý den zprudka opečeme na olivovém oleji s rozmarýnem. Vyjmeme, na tuku orestujeme kořenovou zeleninu, cibuli a bylinky.
Postupně opékáme dohněda s rajčaty a vínem. Vložíme maso, zalijeme telecí šťávou a zvolna dusíme v troubě asi 6 hodin.
Maso vyjmeme, štávu zcedíme, dochutíme a svaříme na potřebnou hustotu.
Žloutky a vejce promícháme s moukou, šafránovým svarem a špetkou soli. Důkladně propracujeme a nechame odležet. Postupně zpracujeme a s pomocí pasta strojku připravíme čerstvé nudle, které vaříme v osolené vodě.
Z čerstvé bílé střídky, nastrouhané citronové kůry, mořské soli, dobromysli a trochy olivového oleje připravíme gremolatu, kterou plníme dutou kost v porci Osso Bucca při ohřívání.
Načítám komentáře...