TELECÍ PICCATA
Seznam surovin
- telecí maso 4 plátky (medailonky nebo plátky kýty)
- víno bílé 125 mililitrů
- vývar kuřecí 300 mililitrů
- citron 1 kus
- kapary 2 lžíce
- petržel hladkolistá 1 hrst
- máslo 50 gramů (studené)
- rostlinný olej 2 lžíce
- mouka (na zaprášení)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Maso z obou stran osolte, opepřete a zaprašte moukou. V pánvi se silným dnem rozpalte olej a maso opečte dozlatova. Pak ho vyjměte a uchovávejte v teple. Do pánve vlijte víno a odvařte všechny přípečky. Nechte ho zredukovat na polovinu objemu a přilijte vývar. Přidejte na plátky nakrájený citron a vařte asi 10 minut. Nakonec přidejte kapary, nasekanou petrželku a stáhněte z plotny. Zašlehejte studené máslo, vraťte do omáčky maso a podávejte s gnocchi, těstovinovou rýží nebo šťouchanými bramborami.
Poznámka k receptu
Navinulá omáčka se silnou masovou chutí ve spojení s libovými kousky mladého masa je silně návyková. Připravíte ji bleskurychle, takže si ji můžete udělat, kdykoli dostanete chuť.
Načítám komentáře...