Telecí medailonky v bramborové krustě
Seznam surovin
- brambory 600 gramů
- telecí maso 500 gramů (pečeně bez kosti )
- olej 4 lžíce
- sůl
- sůl 3 špetky
Na salsu:
- avokádo 1 kus (zralé)
- rajčata 1 kus
- limetka 1/2 kusu
- hořčice 1 lžíce (ostrá)
- pepř černý 3 špetky (mletý)
Postup přípravy
Avokádo rozkrojíme na poloviny odstraníme pecku, dužninu vyloupneme lžící, nakrájíme ji na malé kostičky a vložíme je do mísy. Rajče spaříme vroucí vodou, oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k avokádu. Přimícháme limetkovou šťávu a hořčici, podle chuti osolíme, opepříme a promícháme.
Telecí maso nakrájíme na 8 plátků, lehce je naklepeme a osolíme. Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Propláchneme je studenou vodou, aby se z nich vyplavil škrob, a pak je v utěrce opatrně vymačkáme.
V pánvi rozehřejeme tenkou vrstvu oleje, na dno uděláme dvě malé hromádky nastrouhaných brambor, opatrně je rozprostřeme do placiček a jemně osolíme. Na každou položíme plátek masa, přimáčkneme ho a pečeme, dokud brambory nejsou dozlatova opečené. Přeložíme je opatrně na talíř, na pánev dáme znovu dvě hromádky brambor, posadíme do nich opečené placky s masem tak, aby maso bylo uprostřed, a dopečeme je dozlatova i z druhé strany. Podle potřeby je podlijeme trochou oleje.
Hotové medailonky uchováváme na teplém místě a stejným způsobem připravíme ze zbylých brambor a plátků masa dalších 6 medailonků. Pak medailonky rozdělíme na talíře a každou porci doplníme nočky vykrojenými lžičkou namočenou ve studené vodě z připravené avokádové salsy.
Načítám komentáře...