Telecí na paprice
Seznam surovin
- telecí maso 600 gramů (plec)
- vývar 3 decilitry
- smetana 2 decilitry
- máslo 60 gramů
- cibule 1 kus
- mouka pšeničná hladká 3 lžíce
- máslo pomazánkové 1 lžíce
- paprika sladká 1 lžíce (mletá)
- sůl
Na noky:
Postup přípravy
Telecí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozpustíme máslo a zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené maso a opečeme ho ze všech stran. Zasypeme ho mletou paprikou, osolíme, zalijeme polovinou vývaru, promícháme a zvolna dusíme asi 30 minut pod pokličkou.
Pak maso zalijeme zbylým vývarem a když se začne vše znovu vařit, vmícháme mouku rozmíchanou se smetanou. Za stálého míchání povaříme, stáhneme teplotu a dále zvolna vaříme doměkka. Na závěr vmícháme pomazánkové máslo, podle chuti dosolíme a podáváme s noky a vařenou růžičkovou kapustou.
Noky: 3 dl mléka osolíme, přidáme máslo a přivedeme k varu. Vmícháme krupici rozmíchanou ve zbylém mléce a za stálého míchání uvaříme hustou kaši, která se nelepí na stěny hrnce. Necháme ji vychladnout a pak do ní jedno po druhém zapracujeme vejce. Z těsta vykrajujeme namočenou lžící malé noky, které vkládáme do vroucí vody a vaříme 5 - 6 minut. Uvařené noky vyjmeme z vody a omastíme rozpuštěným máslem.
Načítám komentáře...