Telecí pečeně s rozmarýnem
Seznam surovin
- telecí maso 1 kilogram (plec)
- česnek 2 stroužky
- rozmarýn 4 snítky
- olej 1 lžíce
- slanina anglická 100 gramů
- máslo 1 lžíce
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- pepř (drcený)
- sůl
Postup přípravy
Maso omyjte, osušte a vykostěte. Potřete ho podrceným rozmarýnem, česnekem, solí, pepřem, olejem a nechte chvíli rozležet.
Pánev vytřete olejem, nechte rozpálit a opečte na ni maso ze všech stran. Přendejte ho do pekáčku, posypte ještě troškou rozmarýnu, pokryjte plátky slaniny, přidejte i kosti, podlijte vodou a vložte do
trouby vyhřáté na 200 °C. Po 15 minutách teplotu stáhněte na 180 °C a maso upečte doměkka.
Během pečení podlévejte vodou a přelévejte vypečenou šťávou. Když je maso měkké, kosti odstraňte a šťávu zahustěte kuličkou uhnětenou z másla a hladké mouky (nebo hotovou jíškou).
Poznámka k receptu
Podávejte s bramborovými knedlíky a dušeným špenátem.
Načítám komentáře...