Telecí s citronovou omáčkou
Seznam surovin
- telecí maso 600 gramů (na pečení)
- olej 1 lžíce
- máslo 1 lžíce
- jíška 3 lžíce (hotová, světlá)
- petržel kadeřavá/kudrnka 2 lžíce (jemně nasekaná)
- bujon zeleninový 1 lžička
- šťáva citronová 1/2 kusu (z 1/2 citronu)
- pepř bílý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Maso osolte, opepřete, opečte ze všech stran na oleji na pánvi. Přendejte do pekáčku, přidejte máslo, bujon, citronovou šťávu, podlijte a zvolna zakryté pečte doměkka. Podle potřeby podlévejte.
Nakonec zahustěte omáčku hotovou jíškou, krátce ji povařte, vmíchejte jemně nasekanou petrželku a dochuťte podle potřeby citronovou šťávou.
Podávejte s bramborovými noky, rýži nebo těstovinami.
Načítám komentáře...