Telecí řízky s mátovým hráškem
Seznam surovin
- strouhanka 140 gramů
- petržel hladkolistá 50 gramů (nasekaná)
- česnek 1 stroužek
- citronová kůra 2 lžíce (nastrouhaná)
- telecí maso 4 plátky (řízky nebo kotlety)
- sůl
- mouka pšeničná hladká 3,5 lžíce
- vejce 2 kusy
- olej (na smažení)
Na mátový hrášek:
Postup přípravy
V míse smícháme strouhanku, petrželku, oloupaný a nadrobno nasekaný česnek a citronovou kůru.
Řízky po stranách nařízneme, osolíme je a obalíme postupně v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec v ochucené strouhance. Vložíme je do pánve s rozpáleným olejem a opečeme z každé strany 2 minuty. Pak řízky přeložíme do pekáčku a vložíme ještě na 10 minut do trouby vyhřáté na 200 °C.
Mezitím nasypeme rozmrzlý hrášek do misky. Přidáme nasekanou mátu, osolíme, opepříme, trochu pokapeme citronovou šťávou a promícháme.
Řízky rozdělíme na talíře a podáváme s připraveným hráškem.
Poznámka k receptu
Hrášek můžete před podáváním prohřát na pánvi nebo v mikrovlnné troubě. Jako příloha je ideální bramborová kaše.
Načítám komentáře...