Telecí řízky zapečené se smetanou
Seznam surovin
- telecí maso 4 plátky (řízky)
- smetana zakysaná 3 decilitry
- chléb toastový 2 plátky
- vývar masový 1 decilitr
- vejce 1 kus
- olej olivový 4 lžíce
- sýr Parmezán 2 lžíce (strouhaný)
- pesto bazalkové 2 lžíce
- rajčatový protlak 1 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Toastový chléb nakrájíme na jemné kostičky a lehce je opečeme dozlatova na polovině oleje. Telecí řízky lehce naklepeme, zprudka je opečeme z obou stran na zbylém oleji, přeložíme do pekáčku, osolíme a potřeme pestem.
V misce smícháme smetanu s parmazánem, vejcem a opečenými chlebovými krutonky. Směs rozdělíme na řízky v pekáčku a zapečeme je dozlatova v troubě vyhřáté na 250 °C.
Řízky vyjmeme z pekáčku na teplý talíř a uložíme je v teple. Výpek z pekáčku stěrkou vytřeme do rendlíku, přilijeme vývar, vmícháme protlak, omáčku krátce povaříme a podáváme k řízkům.
Načítám komentáře...