Telecí s houbami, zeleninou a pažitkovými bramborami
Seznam surovin
- brambory 8 kusů (oloupané a rozpůlené)
- pažitka 1 šálek
- pórek 1 kus (nakrájený na větší kusy )
- mrkev karotka 2 šálky (baby karoka)
- žampiony 12 kusů (malé pevné)
- telecí maso 4 kusy (steaky 125 g)
- koření (houbové)
- olej řepkový (na smažení)
- máslo 100 gramů
- sůl
Postup přípravy
1. Brambory osolte a uvařte v páře.
2. Ještě horké je obalte v najemno nasekané pažitce. V páře uvařte do změknutí také pórek, karotku a přepůlené žampiony.
3. Telecí maso zlehka naklepejte, okraje nařízněte, lehce ho osolte a ochuťte houbovým kořením.
4. Na oleji ho opečte z obou stran, odstavte z ohně a zakryté s polovinou másla nechte dojít.
5. Rozehřejte zbytek másla a před podáváním jím zakapejte zeleninu.
Poznámka k receptu
V libovém červeném mase či pažitce (s doplňkovým vitaminem C) najdete mimořádně silný antioxidant jménem KARNOSIN.
KARNOSIN: Experti na anti-aging programy o něm tvrdí, že je to lék pro 21. století. Tento mimořádně silný antioxidant mobilizuje energii, zpomaluje stárnutí a chrání DNA před oxidací.
Načítám komentáře...