Telecí Stroganov
Seznam surovin
- cibule 200 gramů
- žampiony 300 gramů
- okurky 3 kusy (sterilizované, kyselé)
- hořčice 2 lžíce
- telecí maso 600 gramů
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- vývar masový 300 mililitrů
- pepř černý (mletý)
- šťáva citronová
- smetana zakysaná 150 gramů
- petržel hladkolistá 1 hrst
- máslo 2 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Očištěné maso nakrájíme na tenké proužky, na másle prudce osmahneme ze všech stran a dáme stranou.
Cibuli a žampiony nakrájíme nadrobno a krátce osmahneme na másle v pánvi, zaprášíme moukou asi minutu mícháme, přilijeme vývar a necháme přejít varem. Do pánve přidáme hořčici, ochutíme lžící citronové šťávy, osolíme a opepříme. Asi 5 minut vaříme na mírném plameni.
Maso vrátíme do pánve, přidáme nakrájenou kyselou okurku a 3 minuty prohřejeme v omáčce. Podmícháme zakysanou smetanu, případně dosolíme. Podáváme s rýží nebo nočky.
Načítám komentáře...