Vídeňský řízek
Seznam surovin
Řízky:
- telecí maso 4 plátky (z kýty každý o váze asi 130g, rozklepané dotenka )
- mouka pšeničná hladká
- vejce
- strouhanka (na obalení)
- máslo (přžepuštěné nebo sádlo na smažení )
Bramborový salát:
Postup přípravy
1. Plátky masa obalte obvyklým způsobem a na středním plameni osmažte dozlatova ve vyšší vrstvě rozehřátého másla nebo sádla.
2. Na salát nakrájejte brambory na plátky, okurku také na tenké plátky. Cibuli osmažte na oleji. Přilijte k ní vývar, svařte, osolte a opepřete ho. Mimo oheň prošlehejte s octem a teplou zálivkou přelijte brambory
Poznámka k receptu
Recept patří k vídeňské tradici, a aby mohl nést název Wiener Schnitzel, musí být z telecího masa. V této podobě je dokonce chráněn označením původu. Nejčastěji se podává s jednoduchým bramborovým salátem.
Načítám komentáře...