Vídeňský řízek

Seznam surovin

Řízky:

Bramborový salát:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Plátky masa obalte obvyklým způsobem a na středním plameni osmažte dozlatova ve vyšší vrstvě rozehřátého másla nebo sádla.

2. Na salát nakrájejte brambory na plátky, okurku také na tenké plátky. Cibuli osmažte na oleji. Přilijte k ní vývar, svařte, osolte a opepřete ho. Mimo oheň prošlehejte s octem a teplou zálivkou přelijte brambory

Poznámka k receptu

Recept patří k vídeňské tradici, a aby mohl nést název Wiener Schnitzel, musí být z telecího masa. V této podobě je dokonce chráněn označením původu. Nejčastěji se podává s jednoduchým bramborovým salátem.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...