Tlačenka
Seznam surovin
- vepřové maso 1/2 kusu (masa z "tlustého" hrnce)
- vepřové maso 1/2 kusu (masa z "libového" hrnce)
- vývar 500 mililitrů (z "tlustého" hrnce)
- majoránka
- česnek 6 stroužků
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Prorostlé maso a kůže z kolena a nožiček umelte nahrubo v masovém strojku. Libovější kousky nakrájejte na větší kostky, o délce strany asi 2–3 cm, a obojí přidejte do vývaru.
2. Směs dosolte, opepřete, přidejte majoránku a na plátky nakrájený česnek. Množství koření je individuální podle chuti, ale traduje se, že u tlačenky se rozhodně nemá ničím šetřit.
3. Směs ještě za tepla plňte do tlačenkových „nohavic“. A pokud je nemáte? Žádný problém! Stačí jakákoliv miska, kterou vyložíte fólií a v níž směs necháte do druhého dne vychladnout a ztuhnout.
4. Tlačenka je vynikající s cibulkou, trochou octa a čerstvým chlebem.
Poznámka k receptu
- čas na tuhnutí přes noc
Načítám komentáře...