Ústecké utopenci

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Špekáčky oloupejte a ze strany podélně nakrojte. Hořčici smíchejte s mletým pepřem a tuto směs mázněte do rozkrojené části špekáčků. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a vložte do průřezů společně s nakrájenou chilli papričkou.

2. Takto připravené špekáčky naskládejte natěsno do dobře vymyté a suché sklenice. Připravte lák. Ocet s vodou, cukrem, solí a kořením přiveďte k varu a krátce povařte. Stáhněte ze sporáku a nechte lehce zchladnout. Ještě vlažný nálev nalijte na špekáčky, uzavřete a nechte v pokojové teplotě vychladnout. Uložte do lednice, kde utopence nechte 3 - 5 dní rozležet.

Poznámka k receptu

Hospodská klasika, která při posezení s přáteli nesmí chybět. Vyzkoušejte náš vyladěný recept a upravte ostrost podle chuti. Pokud si na čerstvé chilli papričky netroufáte, přidejte do sklenice jemnější beraní rohy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...