Ústecké utopenci
Seznam surovin
- špekáček 8 kusů
- cibule červená 5 kusů
- hořčice plnotučná 4 lžíce
- cukr krystal 8 lžic
- ocet 360 mililitrů
- voda 280 mililitrů
- bobkový list 8 kusů
- nové koření 16 kuliček
- pepř 20 kuliček (celý)
- paprička chilli červená 8 kusů
- sůl 1 lžíce
- pepř (mletý)
Postup přípravy
1. Špekáčky oloupejte a ze strany podélně nakrojte. Hořčici smíchejte s mletým pepřem a tuto směs mázněte do rozkrojené části špekáčků. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a vložte do průřezů společně s nakrájenou chilli papričkou.
2. Takto připravené špekáčky naskládejte natěsno do dobře vymyté a suché sklenice. Připravte lák. Ocet s vodou, cukrem, solí a kořením přiveďte k varu a krátce povařte. Stáhněte ze sporáku a nechte lehce zchladnout. Ještě vlažný nálev nalijte na špekáčky, uzavřete a nechte v pokojové teplotě vychladnout. Uložte do lednice, kde utopence nechte 3 - 5 dní rozležet.
Poznámka k receptu
Hospodská klasika, která při posezení s přáteli nesmí chybět. Vyzkoušejte náš vyladěný recept a upravte ostrost podle chuti. Pokud si na čerstvé chilli papričky netroufáte, přidejte do sklenice jemnější beraní rohy.
Načítám komentáře...