Bramborová roláda plněná uzeným masem
Seznam surovin
- bramborové těsto 750 gramů (základní)
- uzené maso 300 gramů (uvařené a najemno nakrájené uzené maso)
- strouhanka (trochu)
- zelí (dušené nebo špenát a dozlatova orestovaná najemno nakrájená cibule k podávání )
- sůl
Postup přípravy
1. Těsto rozválejte na asi 5mm silný plát. Poklaďte ho uzeným masem, posypte strouhankou a stočte do pevného válečku.
2. Volně ho zabalte (těsto lehce nabude) do plátěného ubrousku, konce svažte kuchyňskou nití a vložte do vroucí osolené vody.
3. Vařte asi 20 minut, až těsto zpevní. Roládu vybalte z ubrousku, nechte chvíli takzvaně vypařit a poté podávejte pokrájenou nití na silnější plátky s některou z navrhovaných příloh.
Recept na Základní bramborové těsto najdete zde
Poznámka k receptu
Velmi elegantní způsob, jak za málo peněz pořídit hodně muziky! Doporučujeme podávat buď s podušeným zelím či se špenátem.
TiP: Do masové náplně můžete pro ještě výraznější chuť přidat také dva prolisované stroužky česneku.
Načítám komentáře...