BRAMBOROVÉ TAŠTIČKY PLNĚNÉ UZENÝM ŽEBREM
Seznam surovin
Těsto:
- brambory 500 gramů (upečené ve slupce)
- mouka pšeničná hrubá 125 gramů
- moučka bramborová (škrob) 25 gramů
- sýr Parmezán 25 gramů
- vejce 1 kus
- žloutek 1 kus
Náplň:
- uzené maso 1 kilogram (žebra)
- mrkev 1 kus
- cibule 140 gramů
- celer 50 gramů
- tymián 2 snítky
- petržel hladkolistá 1 hrst
- máslo 2 lžíce
- bobkový list 1 kus
- nové koření 3 kuličky
- pepř černý 5 kuliček
- sůl
Postup přípravy
1. Nejprve uvařte žebra. Dejte je do hrnce a přidejte nahrubo nakrájenou mrkev, celer, 100 g cibule, tymián, sůl a koření. Vařte, dokud maso zcela nezměkne. Pak ho oberte a promačkejte šťouchadlem na brambory nebo po částech i vidličkou. Rozpalte máslo a orestujte na něm nadrobno nakrájenou zbylou cibuli, vmíchejte ji k masu a přidejte nasekanou petrželku a pár lžic uzeného vývaru, aby se směs hezky spojila.
2. Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Přidejte mouku, škrob, parmazán, vejce a žloutek a vypracujte hladké těsto. Udělejte z něj šišky a 8 minut vařte na páře. Pak těsto rozválejte, vykrájejte z něj kolečka, do středu každého dejte trochu náplně, ohněte a stlačte. Uvařte ve vroucí osolené vodě nebo na páře, podávejte se zakysanou smetanou a smaženou cibulkou.
Poznámka k receptu
V průhonické restauraci Babiččina zahrada nabízejí jako předkrm skvělou variaci na bramborové knedlíky s uzeným. Těsto tu plní výrazným masem z uzených žeber.
Načítám komentáře...