Buřt guláš
Seznam surovin
- vývar 800 mililitrů
- brambory 600 gramů
- salám točený 400 gramů (Kabanos)
- rajčátka cherry 120 gramů
- olej 5 lžic
- česnek 2 stroužky
- paprika sladká 1 lžička
- paprika chilli 1 lžíce (pokrájená)
- cibule 1 kus (větší)
- tymián 1 lžička (lístky)
- olej olivový 1 lžíce
- rajčatový protlak 1 lžíce
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nahrubo a v kastrolu jí na oleji osmažíme dozlatova, snížíme teplotu, přimícháme mouku, opražíme, zasypeme paprikou, přidáme protlak, promícháme, zalijeme vývarem a vaříme.
Do tohoto základu vsypeme na plátky nakrájený česnek, lístky tymiánu, na plátky nakrájené brambory a vaříme zvolna do poloměkka, tedy na skus .
Na zbylém oleji opečené plátky salámu, plátky chilli a vaříme ještě 5 minut. Nakonec přidáme cherry rajčata, necháme přejít varem a podle chuti přisolíme.
Načítám komentáře...