Buřtguláš
Seznam surovin
- brambory 1 kilogram
- špekáček 6 kusů (nebo 400g točeného salámu)
- cibule 2 kusy (velká)
- česnek 2 stroužky
- tuk ztužený (100%)
- rajčatový protlak 1 lžička
- koření polévkové
- sůl
Postup přípravy
Nakrájejte cibuli na kostky. Kostky cibule mohou být klidně velké, v buřtguláši se při delším dušení téměř rozpustí. Nakrájejte na úhledné kostičky oloupaný točený salám nebo oloupané špekáčky.
Cibuli osmahněte dozlatova. Kostky točeňáku nebo špekáčků osmahněte na cibuli, až nepatrně zhnědnou. Přidejte polévkové koření, který pečlivě rozmíchejte ve zvláštním hrnečku se studenou vodou, zbavíte se tak žmolků.
Pak přidejte na kostky nakrájené, oloupané syrové brambory, drcený česnek, rajčatový protlak a dvě lžičky soli a nechte dusit tak 20 - 30 minut, dokud brambory nezměknou a všechny ingredience se krásně nespojí.
Načítám komentáře...