Čočka s uzeným
Seznam surovin
- uzené maso 500 gramů (krkovice)
- čočka 300 gramů
- cibule 4 kusy
- máslo 60 gramů
- mouka pšeničná hladká 30 gramů
- ocet (podle chuti)
- sádlo (na opečení)
- sůl
- okurka nakládačka (na doplnění)
Postup přípravy
Čočku, kterou jsme předem namočili do studené vody, uvaříme v téže vodě doměkka a scedíme.
Uzenou krkovici vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme jednu oloupanou cibuli a maso uvaříme doměkka.
V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme jednu oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji necháme zpěnit. Zaprášíme ji moukou, za stálého míchání osmahneme, zalijeme trochou vody, rozšleháme a dobře povaříme. Do takto připravené husté omáčky přidáme scezenou uvařenou čočku, osolíme, ochutíme octem a za stálého míchání krátce povaříme.
Zbylé dvě cibule oloupeme, nakrájíme na kolečka a opečeme na sádle dozlatova. Uvařené uzené maso necháme odkapat a nakrájíme ho na tenké plátky.
Na talíře rozdělíme čočku, plátky vařené krkovičky, vše přelijeme opečenou cibulkou a podáváme doplněné sterilovanými okurkami.
Načítám komentáře...