Francouzské brambory
Seznam surovin
- brambory 750 gramů
- uzené maso 200 gramů
- cibule 2 kusy
- vejce 4 kusy
- smetana na šlehání 250 mililitrů
- sádlo (na vymazání)
- strouhanka (na vysypání)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Brambory uvařte ve slupce skoro doměkka, nechte je zchladnout, oloupejte a nakrájejte na plátky. Uzené maso nakrájejte na kostičky, cibuli na klínky. Pekáček vymažte sádlem, vysypejte strouhankou a skládejte do něj brambory, na ně uzené maso a cibuli.
2. Vrstvěte, dokud nespotřebujete všechny suroviny, končit byste měli bramborami. V misce rozmíchejte vejce se smetanou, osolte, opepřete a směs nalijte na brambory. Pečte asi 45 minut v troubě předehřáté na 200 °C, dokud brambory nebudou zlatavé.
Poznámka k receptu
Všichni je známe z domova, a kdo ne, ten je miloval ve školní jídelně. Křupavé brambory vonící po uzeném masu, to je náš tip na letní oběd. Klidně si je ale dejte i studené, s nakládanými okurkami chutnají perfektně.
Načítám komentáře...