Kapustové karbanátky II
Seznam surovin
- kapusta 1 kus (menší)
- sůl
- uzené maso 150 gramů (vařené)
- cibule 1 kus (střední)
- máslo 1 lžíce
- brambory 2 kusy (vařené)
- vejce 1 kus
- pepř černý (mletý)
- mouka pšeničná polohrubá 150 gramů
- vejce 2 kusy
- strouhanka 150 gramů (na obalení)
- olej (na smažení)
Postup přípravy
Kapustu očistíme, rozebereme na listy a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Listy vyjmeme a necháme dobře okapat a vychladnout.
Maso nakrájíme na drobné kostičky, cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno a obojí společně krátce podusíme na másle.
Vychladlé listy lehce vymačkáme, nakrájíme nadrobno a vložíme do mísy. Přidáme podušené uzené maso s cibulí, oloupané a jemně nastrouhané vařené brambory a vejce, osolíme, opepříme a opatrně promícháme. Z hmoty vytvarujeme karbanátky a obalíme je postupně v mouce, ve vejcích rozšlehaných s trochou vody a ve strouhance. Karbanátky vkládáme do pánve na rozpálený olej a zprudka osmažíme z obou stran dozlatova. Necháme okapat na ubrousku a podáváme se šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší a rajčatovým salátem.
Načítám komentáře...