Nádivka z trojího masa
Seznam surovin
- rohlík 5 kusů (den staré)
- vejce 5 kusů
- mléko 200 mililitrů
- uzené maso 250 gramů (povařené)
- drůbeží maso 250 gramů (vařené)
- slanina 50 gramů
- kopřivy 2 hrsti (mladé, čerstvě natrhané)
- petržel kadeřavá/kudrnka
- pažitka
- pepř černý 2 špetky (mletý)
- muškátový květ 1 špetka (mletý)
- máslo 30 gramů (na vymazání)
- strouhanka (na vysypání)
Postup přípravy
Uzené a drůbeží maso uvařte každé zvlášť a nakrájejte na kostičky. Slaninu nakrájejte na malé kostičky a vyškvařte na pánvi. Kopřivy vyperte, spařte horkou vodou a jemně nasekejte, stejně tak nasekejte petrželku a pažitku.
Do větší mísy nasypte na kostičky nakrájené rohlíky, přidejte maso, slaninu, zelené natě, osolte, ochuťte muškátovým květem a pepřem. Vejce rozšlehejte s mlékem, přilijte do mísy, dobře promíchejte a nechte asi 15 minut stát.
Zapékací nádobu vytřete máslem a vysypte strouhankou, naplňte nádivkou, vložte do předehřáté trouby a pečte zvolna asi 30 - 40 minut. Podávejte se zeleninovým salátem.
Načítám komentáře...