Opečené noky s uzenou kýtou a červeným zelím

Seznam surovin

Na těsto:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Zapékací misku vymažeme trochou sádla. Na dno dáme překrájené zelí, mírně ho osolíme a přidáme celý pepř. Maso omyjeme a nakrájíme na plátky, které položíme na zelí. Vývar smícháme s protlakem a vínem a pokrm jím podlijeme. Přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200° C. Jakmile se pokrm začne dusit, příkon tepla zmírníme na 170° C a zvolna dusíme doměkka (trvá to asi 1 hodinu).

Brambory prolisujeme do mísy, posypeme je prosátou moukou se solí a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku a vmícháme vejce. Připravíme tuhé těsto. Na válu z těsta připravíme válečky, které rozkrájíme přibližně na centimetrové plátky a ty rozválíme na šištičky. Zaváříme je do vroucí osolené vody a 5 - 6 minut vaříme. Nočky vyjmeme odpěňovačkou, propláchneme je studenou vodou a necháme v sítu odkapat.

V pánvi rozpustíme máslo a nočky opečeme. Na zbylém sádle opečeme dosklovita drobně nasekanou cibuli. Z dušeného pokrmu vyjmeme kuličky pepře a rozdělíme ho na talíře. Zelí posypeme cibulkou, přidáme opečené noky a maso přelijeme výpekem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...