Pečené uzené maso s křenovou smetanou
Seznam surovin
- uzené maso 500 gramů (krkovice nebo kýta)
- cibule 3 kusy
- křen 1 sklenice (Krenex)
- smetana na šlehání 1 kelímek
- olej 2 lžíce (nebo sádlo)
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 lžíce (na ozdobu)
Postup přípravy
Cibuli nakrájejte na středně silná kolečka a osmahněte je na pánvi s rozpáleným tukem. Maso nakrájejte na plátky, přidejte ho k cibuli a rychle orestujte.
Maso s cibulí přendejte do pekáčku. Smetanu smíchejte s křenem a směsí přelijte maso v pekáčku. Pekáček vložte do trouby vyhřáté na 200°C a pokrm zapečte, dokud povrch nezezlátne.
Podávejte s pečenými brambory a přizdobte zelenou petrželkou.
Načítám komentáře...