Pečené uzené s medem a kořením
Seznam surovin
- uzené maso 700 gramů (kýta nebo plec)
- jablka 2 kusy (malá)
- cibule 2 kusy
- mošt 2 decilitry (jablečný)
- med 1 lžíce
- hořčice ostrá 1 lžíce
- paprička chilli červená 1 kus
- pepř černý 1 lžička (čerstvě drcený)
- fenykl 1/2 lžičky (mletý)
- koriandr 1/2 lžičky (mletý)
Postup přípravy
Maso očistíme, potřeme medem smíchaným s hořčicí a nakrájenou chilli papričkou a posypeme pepřem, fenyklem a koriandrem.
Oloupané cibule nakrájíme nahrubo, jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky a vše rozložíme na dno pekáčku. Navrch položíme připravené maso a necháme alespoň 3 hodiny odležet.
Odleželé maso podlijeme jablečným moštem, vložíme do trouby vyhřáté na 160° C a pečeme zvolna asi 90 minut.
Poznámka k receptu
Uzené podávejte s opečenými bramborami nebo bramborovocelerovou kaší.
Načítám komentáře...