Pečený uzený bůček
Seznam surovin
- uzené maso 1 kilogram (bůček)
- cibule 500 gramů (malá)
- zavařenina brusinková 200 gramů
- víno červené 5 decilitrů
- vývar 2,5 decilitru
- med 3 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Uzený bůček vložíme do pekáčku a obložíme ho očištěnými cibulkami (sterilované necháme odkapat). Vše zalijeme červeným vínem rozmíchaným s brusinkovou marmeládou a medem, opepříme a podle chuti lehce osolíme. Pekáček zakryjeme poklicí, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a maso pečeme 70 minut. Pak ho odkryjeme a dopečeme, až se na povrchu utvoří křupavá kůrčička. Během pečení maso průběžně podléváme vývarem.
Hotové maso vyjmeme z pekáčku, který postavíme na sporák a výpek s cibulkami svaříme, až zhoustne.
Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, doplníme ho výpekem s cibulkami a podáváme s bílým pečivem nebo bramborovou kaší.
Načítám komentáře...