Pečený uzený bůček

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Uzený bůček vložíme do pekáčku a obložíme ho očištěnými cibulkami (sterilované necháme odkapat). Vše zalijeme červeným vínem rozmíchaným s brusinkovou marmeládou a medem, opepříme a podle chuti lehce osolíme. Pekáček zakryjeme poklicí, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a maso pečeme 70 minut. Pak ho odkryjeme a dopečeme, až se na povrchu utvoří křupavá kůrčička. Během pečení maso průběžně podléváme vývarem.

Hotové maso vyjmeme z pekáčku, který postavíme na sporák a výpek s cibulkami svaříme, až zhoustne.

Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, doplníme ho výpekem s cibulkami a podáváme s bílým pečivem nebo bramborovou kaší.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...