Pražská šunka v chlebovém těstě
Postup přípravy
Droždí rozmícháme ve vlažné vodě a necháme rozpustit. V míse smícháme obě mouky, přidáme sůl, umleté nebo jemně pokrájené koření, přilijeme rozpuštěné droždí a mícháme alespoň 15 minut, dokud nevznikne hladké těsto. Lehce ho posypeme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout na teplém místě, až zdvojnásobí svůj objem.
Pak těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný 2 cm, zabalíme do něj šunku, přeložíme ji na plech vyložený papírem na pečení a necháme znovu 20 minut kynout.
Vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 35 minut dozlatova.
Po prochladnutí šunku v chlebu nakrájíme na plátky a podáváme nejlépe s dobře vychlazeným pivem a kyselými okurkami.
Načítám komentáře...