Pražská šunka zapečená v chlebu

Seznam surovin

Na 1 velký bochník :

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do vařící vody vložte maso (kůži můžete ponechat). Přidejte bobkový list, cibuli a celý pepř. Na mírném ohni vařte asi 90 minut.

2. Na těsto smíchejte mouku a šrot. Osolte a přidejte cukr a droždí. Zalijte tekutinou a uhněťte (ručně nebo v robotu) pevné těsto. Pod utěrkou ho pak nechte asi půl hodiny odpočinout a kynout.

3. Šunku vyjměte a osušte. Z těsta vyválejte placku o tloušťce asi 1cm. Zabalte do ní maso. Bochník můžete na povrchu lehce posypat kmínem nebo mákem (není nutné). Lehce ho osolte a nechte asi 10 minut odpočinout.

4. Bochník položte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 40 až 45 minut dozlatova. Během posledních 10 minut pečení potírejte kůrku studenou vodou.

Poznámka k receptu

Šunka, poprvé zpracovaná speciálním postupem prvorepublikovým řezníkem Františkem Kuželem, dobyla svět. Škoda, že se snahy o její certifikaci (a tím i záruku jedinečnosti) míjejí účinkem! V tomto receptu vynikne její kvalita.

Chléb podávejte třeba s křenem, okurčičkou a nakládanými cibulkami. Nám chutnaly poctivé krajíce, opečené na másle a doplněné sázeným vejcem coby snídaně, hodná příslovečného pražského flamendra

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...