Slaninové závitky plněné fenyklem

Seznam surovin

Na salsu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Fenykl očistíme a nakrájíme na jemné nudličky. Cibuli zesklovatíme v hluboké pánvi na oleji, přimícháme fenykl a společně orestujeme. Osolíme, přidáme
protlak, zalijeme sklenkou vody a za stálého míchání podusíme 5 minut, dokud se neodpaří většina tekutiny.

Plátky slaniny po dvou rozložíme na prkénko, na každé dva plátky položíme osminu podušeného fenyklu s cibulí a stočíme do závitků. Rozložíme je na část pekáče a vložíme na 5 minut do trouby vyhřáté na 190 °C. Pak na pekáč položíme i plátky bílého chleba potřené rozpuštěným máslem a společně vše dopečeme dozlatova.

Na salsu: zesklovatíme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli v kastrůlku na oleji. Přimícháme jemné plátky česneku, nakrájená rajčata, cukr a lístky tymiánu, osolíme, opepříme a zvolna dusíme
doměkka.

Na opečené plátky bílého chleba rozdělíme oprané a osušené listy salátu, přidáme závitky a doplníme salsou. Podáváme ihned, dokud je chléb křupavý.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...