Šunka s karotkovým pyré
Seznam surovin
- mrkev karotka 4 kusy (větší)
- česnek 1 stroužek
- vývar (několik lžic)
- smetana na šlehání 2 lžíce
- máslo 1 lžička (+ na opečení šunky )
- šunka 4 plátky (silnější, nebo uzené )
- petrželka velkolistá (na ozdobení pyré )
- cibulka jarní (na ozdobení pyré )
- cibule 1/2 kusu (nakrájená na kousky na ozdobení pyré )
Postup přípravy
1. Mrkev a česnek poduste zakryté v osoleném vývaru 12 až 15 minut, až bude mrkev měkká.
2. Rozmixujte ji se smetanou a s máslem.
3. Karotkové pyré podávejte k šunce, osmažené na másle. Ozdobte ho nakrájenou petrželkou, zelenou částí jarní cibulky a dozlatova orestovanou cibulí
Poznámka k receptu
Chutná jarní alternativa bramborové kaše.
Načítám komentáře...