Šunkové steaky s sherry omáčkou
Seznam surovin
- šunka 4 plátky (plátek po 200 gramech)
- máslo 30 gramů
- sherry suché 200 mililitrů
- hořčice francouzká 2 lžičky
- hřebíček 3 kusy
Postup přípravy
Máslo rozehřejte ve větší pánvi, přidejte hřebíčky a vložte plátky šunky. Každý plátek opékejte asi 3 minuty z každé strany dozlatova.
Pokud nemáte dost velkou pánev, připravujte je postupně a ukládejte do tepla, např. do mírně vyhřáté trouby. Do pánve s vypečenou šťávou přilijte sherry, za stálého míchání uveďte do varu, přidejte hořčici a směs vařte 2 minuty do zhoustnutí. Vyndejte z omáčky hřebíčky, plátky šunky rozdělte na talíře a přelijte je omáčkou.
Podávejte s dušenou rýží a dušenou zeleninou (např. brokolicí).
Načítám komentáře...