Švestky pečené se šunkou
Seznam surovin
- uzené maso 500 gramů (vařené, krkovice)
- švestky 300 gramů (zralé)
- cibule 300 gramů
- švestková povidla 100 gramů
- slivovice 2 decilitry
- vývar masový 2 decilitry
- med 1 decilitr
- česnek 1 stroužek
- pepř černý 1/2 lžičky (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Uzené maso nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm. Na dno pekáčku naskládáme oloupanou cibuli nakrájenou na měsíčky, poklademe ji plátky uzeného masa a přidáme vrstvu vypeckovaných a rozpůlených švestek.
V misce smícháme slivovici, med, švestková povidla, prolisovaný česnek a vývar, směs osolíme, opepříme a rozmícháme dohladka. Nalijeme ji na maso se švestkami, pekáček zakryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 20 minut. Pak pekáček odkryjeme a dopečeme ještě 10 minut, až se na povrchu masových plátků utvoří hezká kůrčička.
Maso se švestkami rozdělíme na talíře a podáváme s bramborovou kaší nebo bílým pečivem.
Načítám komentáře...