Uzená krkovice s blumovou omáčkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Pokud nemáme uzenou krkovičku ještě uvařenou, včas ji uvaříme v hrnci s vodou (nebo rychleji v tlakovém hrnci) doměkka.

Čerstvé blumy omyjeme, zbavíme stopek, vypeckujeme je a nakrájíme na dílky. Vložíme je do kastrolu a podlijeme trochou vody. Nemáme-li čerstvé blumy, můžeme použít i kompotované. Blumy uvaříme doměkka (kompotované se uvaří rychleji). Pak je prolisujeme nebo protlačíme přes husté síto, šťávu zachytíme a necháme ji vychladnout.

V jiném kastrolu rozehřejeme tuk, zasypeme ho hladkou moukou a za stálého míchání připravíme zlatavou jíšku. Zalijeme ji vychladlou šťávou z blum, dobře rozmícháme a podle potřeby zředíme vodou. Omáčku povaříme, je-li ještě příliš hustá, zředíme ji znovu trochou vody, přidáme do ní cukr, sůl, skořici a trochu citronové šťávy, krátce povaříme a podáváme k teplému uzenému masu.

Poznámka k receptu

Pro lepší chuť můžete hustou omáčku místo vody zředit trochou červeného vína nebo šťávou z kompotu, pokud použijete blumy zavařené.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...