Uzená krkovička se švestkovou omáčkou
Seznam surovin
- uzené maso 500 gramů (krkovice)
- povidla 200 gramů (švestková)
- máslo 50 gramů
- mouka pšeničná hladká 50 gramů
- ocet jablečný 1 lžíce
- citronová kůra 1 špetka (sušená)
- skořice (mletá)
- sůl (jen v případě potřeby)
Postup přípravy
Uzenou krkovičku vložíme do hrnce s 5 dl vody a uvaříme ji doměkka. Vyjmeme ji z vody a uložíme v teple.
V pánvi rozpustíme máslo, zasypeme ho moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku.
V ještě teplém masovém vývaru rozmícháme švestková povidla, dochutíme octem, skořicí a citronovou kůrou a přivedeme k varu. Vmícháme do něj připravenou prochladlou jíšku, omáčku povaříme ještě asi 20 minut a podle potřeby ji přisolíme.
Uzené maso nakrájíme na plátky, rozdělíme je na talíře a přelijeme teplou omáčkou. Jedinečnou přílohou jsou domácí bramborové knedlíky.
Poznámka k receptu
Místo jíšky můžete omáčku zahustit i rozdrobeným krajícem chleba.
Načítám komentáře...