Uzená krkovička se švestkovou omáčkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Uzenou krkovičku vložíme do hrnce s 5 dl vody a uvaříme ji doměkka. Vyjmeme ji z vody a uložíme v teple.

V pánvi rozpustíme máslo, zasypeme ho moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku.

V ještě teplém masovém vývaru rozmícháme švestková povidla, dochutíme octem, skořicí a citronovou kůrou a přivedeme k varu. Vmícháme do něj připravenou prochladlou jíšku, omáčku povaříme ještě asi 20 minut a podle potřeby ji přisolíme.

Uzené maso nakrájíme na plátky, rozdělíme je na talíře a přelijeme teplou omáčkou. Jedinečnou přílohou jsou domácí bramborové knedlíky.

Poznámka k receptu

Místo jíšky můžete omáčku zahustit i rozdrobeným krajícem chleba.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...